Политика за поверителност

Дефиниции

  • “НИЕ”, “Abstore.bg”, “ДРУЖЕСТВОТО” – означава “АМБАСАД БОТЕ” ЕООД със седалище и адрес на управление: гр. София 1404 ул. Кирил Ботев 1, вх.А, ЕИК 201545799, тел: 0886 89 89 98, e-mail:  office@ambassadebeaute.bg, дружество – собственик на онлайн магазина на Abstore.bg
  • “САЙТ” – означава уебсайта на адрес Abstore.bg
  • “АКАУНТ”, “ПРОФИЛ” – означава акаунт регистриран на Abstore.bg
  • “ОНЛАЙН МАГАЗИН” – означава виртуалният магазин находящ се на Abstore.bg предоставящ възможността за закупуване на стоки през Интернет.
  • “ПОЛЗВАТЕЛ” – означава лице ползващо функционалностите на сайта Abstore.bg.
  • “КУПУВАЧ” – означава лице, което извършва покупка на стока от онлайн магазина Abstore.bg.

Политика за защита на личните данни

Поверителността и сигурността на личните данни на нашите клиенти винаги е била от първостепенно значение за нас. Поради тази причина създадохме настоящата единна Политика за защита на личните данни на , която обхваща начина, по който събираме, използваме, съхраняваме, разкриваме и изтриваме, или най-общо „обработваме“, данните Ви.

Вашите данни, предоставени при създаването на акаунт, поръчка на продукт, участие в промо игра или томбола, абонамент за бюлетин с промоции и новини, ще бъдат записани в базата данни на Abstore.bg („Администратор/а/ът“) и в тази връзка предоставянето на съгласие с Общите условия, неразделна част от които е настоящата Политика за защита на личните данни.

Събиране и използване на лични данни

Лични данни са всяка информация, която може да бъде използвана за идентифициране на дадено лице. Възможно е да Ви бъде поискана лична информация всеки път, щом влезете във връзка с нас или с наши партньори (куриери) с оглед предоставянето на продуктите ни. Единствено при спазването на настоящата Политика за защита на личните данни и всички приложими законови разпоредби Администраторът и неговите партньори могат да споделят тази информация помежду си и да я използват. Вашите лични данни се обработват единствено на територията на Република България, само за срока и за целите, за които са предоставени.

Какви лични данни събираме

  • Когато регистрирате акаунт, купувате продукт, участвате в томбола и др., можем да събираме различни видове информация, включително, но не само име, пощенски адрес, телефонен номер, email, предпочитан начин на комуникация, информация за банкова сметка (банкова карта) или др.
  • В случаите, в които е необходимо издаването на определени документи, например фактура, е възможно да Ви бъдат поискани и допълнителни данни съгласно изискванията на нормативната уредба.
  • Съхраняваме история на поръчките, направени от всеки регистриран на сайта акаунт.

Как използваме личните данни

  • Обработваме личните Ви данни, за да изпълним задълженията си като страна по договор за продажба на стоки или услуги. Възможно е периодично да ги използваме за да изпращаме важни съобщения като известия относно направени поръчки, промени в Общите условия или други правила.
  • В случай, че сте заявили съгласие, обработваме Вашите данни за да Ви информираме за актуални промоции и рекламни активности. Веднъж заявено съгласие по всяко време може да бъде оттеглено.
  • В случай, че сте заявили съгласие за участие в определени събития (конкурс, томбола, игра и др.) обработваме предоставените ни от Вас данни, за да администрираме тези активности.

Разкриване пред трети страни

В дадени случаи, с цел изпълнението на задълженията ни по сключени с Вас договори или на законови такива, е необходимо или ще бъдем задължени да разкриваме предоставени от Вас лични данни наши партньори (напр. транспортни и куриерски фирми) или пред компетентни органи.

Защита на личните данни

Администраторът взима предпазни мерки, включващи административни, технически и физически мерки, за да защити личните ви данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Цялост и задържане на личните данни

Ще задържим личните Ви данни за период, необходим за изпълнението на конкретната цел, за която същите се обработват, след което ще бъдат изтрити, освен ако нормативен акт изисква да ги задържим за по-дълъг период. Или 10 години, когато става дума за счетоводни регистри съгласно чл. 42. (1)  от Закон за счетоводството от 2001 г.

Права на субекта на лични данни

Можете да проверите точността, пълнотата и актуалността на личните си данни, както и да ги коригирате, като влезете в акаунта си.

Ако искате да оттеглите съгласието си за обработване на лични данни, да заявите корекция, да възразите срещу тяхното обработване или да поискате данните Ви да бъдат изтрити („правото да бъдеш забравен“), следва да изпратите искане в този смисъл с имейл до office@ambassadebeaute.bg. С оглед избягване на злоупотреби, искания с горното съдържание ще бъдат разглеждани само ако са изпратени от имейла, използван за регистрацията на акаунта, като запазваме правото си да поискаме допълнителни данни с оглед установяване идентичност на подалия искането и субекта на данните, за който се отнася.

На подадени искания относно лични данни ще бъде отговорено в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на посочения срок ще бъдете информирани за удължаването, както и за причините за забавянето. Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно или застрашават поверителността на други потребители. Във всички случаи имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни, kzld@cpdp.bg, София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2.

Бисквитки

Бисквитките или Cookies („бисквитки“) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашият интернет браузър или твърд диск при посещение на сайта. Бисквитките ни позволяват да подобряваме сайта, така че да съдържа максимално полезна за Вас информация. Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции следва да използвате настройките на Вашия интернет браузър.

Не носим отговорност, ако Вашият интернет браузър не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива е възможно да се наруши функционирането на сайта.

Как използваме бисквитки?

Използваме бисквитки с цел да направим нашата страница по-приятна и лесна за използване от Вас, да се улесни работата с Abstore.bg чрез оптимизиране на съхранението на потребителски данни наред със запазване на Вашата анонимност, както и:

  • за да Ви идентифицираме, когато влезете в нашия онлайн магазин и да се гарантира, че това е валидно и оптимизирано за Вас и стандартите за безопасност са спазени.
  • да не забравяме, продукти, които сте добавили в кошницата.
  • за да може в сайта да се показват коректно наличностите на продукти, които можете да добавите към списъка за покупки в количката;
  • за анализ на данни, като например анализ на посещаемостта на нашата уеб страница.

Използваме следните видове бисквитки:

Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са строго необходими, за да може сайтът да изпълнява своите функции и се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време. Използваме тези бисквитки за да установим автентичността на нашите потребители, когато те използват сайта, така че да можем да предоставим нашите услуги или за да можем да изпълняваме нашите Условия за ползване и да поддържаме сигурността на нашите услуги.

Сесийни бисквитки

Тези бисквитки се съхраняват временно в рамките на посещението Ви в нашата уеб страница на Вашия компютър или устройство, а след това биват заличени. Възможно е да използваме и сесийни бисквитки, например:

  • за да Ви позволим да се движите между отделните страници на нашия сайт, без да е необходимо отново да се логвате;
  • за да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашия сайт, за да използвате услугите ни.

Бисквитки на трети страни:

Използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги. Тези бисквитки се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате осигурените инструкции.

Използваме Facebook – с неговата помощ могат да се проследят действията на потребители, след като са видели или отворили реклама във Facebook. Това ни позволява да проследяваме ефективността на рекламите във Facebook и да събираме данни за статистически цели. Събраните по този начин данни са анонимни за нас, ние не получаваме информация за самоличността на потребителите. Въпреки това, данните от Facebook се съхраняват и обработват, така че има възможност за връзка към съответния потребителски профил и Facebook може да използва информацията за собствени рекламни цели, в съответствие с политиката за използване на данни на Facebook

Използваме Google Analytics на Google – за да генерираме статистика за трафика на сайта и източниците на трафик. Данните, които Google Analytics събира са анонимни и се съхраняват за срок от 26 месеца.

Използваме Hubspot.com и Mailchimp.com –  за да дадем възможност на нерегистрирани потребители да се абонират за нашия безплатен бюлетин.

Ако се притеснявате за рекламните бисквитки към трети страни генерирани от рекламодатели, можете да ги изключите от тук: http://www.youronlinechoices.com/bg.

 Ако смятате, че начина по който обработваме Вашите данни нарушава разпоредбите за защита на лични данни или ако смятате, че правата Ви според тези разпоредби са били нарушени по някакъв начин, можете да се обърнете към компетентния административен орган. В България това е Комисията за защита на личните данни.

При запитвания относно поверителността на Вашата лична информация можете да се свържете с нас на:

“АМБАСАД БОТЕ” ЕООД

гр. София 1404 ул. Кирил Ботев 1, вх.А,

тел: 0886 89 89 98,

e-mail:  office@ambassadebeaute.bg